CÉGEKNEK

Radványi Nagy Emese

Business Style Academy

 

 • Gondolkodott már azon, hogy az egyik ember mitől sikeresebb, mint a másik?
 • Egyes cégek miért szárnyalnak jobban, mint mások?
 • Tárgyalások során hogyan alakul ki szimpátia és így hogyan nyerhetünk ügyfeleket?

 

Minden cégvezető sikeres, prosperáló, hosszú távon jól működnő vállalkozást szeretne. Ezen fáradozik nap, mint nap.  Egy vállalat mindig a nevével vállal garanciát és a vállalati márka segíti a vállalati célok megvalósítását, előidézi és biztosítja a növekedést. Ez közvetít biztonságot és folytonosságot. A vállalati márka a vállalati imázs elengedhetetlen eleme és ebbe beletartoznak a munkavállalók is.  A cégmárka ideális esetben többletértéket, kompetenciát, vevőközelséget és vezető szerepet eredményez.

A cég alkalmazottai és a cég vezetői a vállalatot képviselik. A hitelesség elengedhetetlen része a tárgyalásoknak.  

Kutatások is azt bizonyítják, hogy a hitelesség felépítéséhez 3 fontos tényező szükséges:
– Külső megjelenés ( öltözet, hajviselet nonverbális jelek )
– Kommunikáció ( szóban és írásban )
– tudás, végzettség

Ezek a személyiségünk védjegyei és nem csak az üzleti életben.
Magam is managerként, üzleti vezetőként képviseltem több, mint 15 évig pénzügyi, biztosítós területen a cégemet. Rengeteg megbeszélésen és tárgyaláson vettem részt és sokszor megfigyelhettem, hogy ha a megjelenés, a kommunikáció és a tudás nincs összhangban, az rögtön felszínre kerül. Nem elég ugyanis egy szép ruhát, egy drága öltönyt felhúzni, ha abban nem tud az illető sem megjelenni, sem kommunikálni, gyakran sajnos még viselkedni sem. Ennek az ellenkezőjére is láttam bőven példát. Lehet valaki nagyon tanult, értelmes és művelt, a szakma kiválósága, ha nem ismeri az üzleti öltözködés szabályait, az első benyomás elvén később már nagyon nehéz helyére tenni az összképet. Egyszerűen nem fogják komolyan venni azt, aki nem jártas az alapvető üzleti öltözködésben és inkább olyan kapja meg a megbízást, aki bár kevésbé prominens az adott területen, de van kiállása és az összhatás tekintetében „eladhatóbb”.

 

Ismerjük a mondást, „Nem a ruha teszi az embert!”, viszont van egy másik közhely is, miszerint első benyomás, csak egyszer adódik.
Valahol a kettő között az igazság! 
A történelemben számos példa bizonyítja, hogy jó megjelenéssel, kellemes modorral, csatákat lehet nyerni. 

  

A tárgyalásokon azonban az első benyomás kulcsfontosságú szerepre jut a munkatársakon keresztül a cég megítélésben. A kettő összefonódik, ha tetszik, ha nem!
Ezt a tényt támasztja alá Albert Mehrabian professzor egy kutatásában, ahol bebizonyította a 30 másodperces hatást. A kísérletei bizonyítják, az első találkozás első 30 másodpercében, a másik személy viselkedésére és megjelenésre 55%-ban, hangjára 38%-ban, ám az elhangzottakra csak 7%-ban emlékszünk később. Ez azt a tényt erősíti, hogy az első benyomás 93 %-nak semmi köze ahhoz, hogy mit mondunk.


Az üzleti megjelenés a vállalati kultúra és imázs szerves része
és összefonódik az első benyomással. 


Az üzleti megjelenés stílus programok célja a professzionális megjelenés feltételeinek, kritériumainak megismertetése a dolgozókkal. Felkelteni bennük a vágyat a kifinomult és igényes megjelenés iránt, valamint ellátni őket annyi szükséges és hasznos információval, mely látványos változás eredményezhet öltözködésükben, megjelenésükben.
Egy-egy rendezvény előtt ugyanis sokszor csak azt az információt kapják, hogy a megfelelő megjelenés az elvárt. Viszont azt senki nem magyarázza el nekik, hogy ez mit is jelent valójában. Elvárni azonban csak azt szabad, amihez megfelelő tudást adunk.
 

Az előadások során a résztvevők személyre szólóan megismerik a számukra előnyös és előnytelen színeket, az üzleti világban megkívánt és nem kívánatos árnyalatokat, mintákat, a különböző stílusok közötti különbségeket, testalkati tudnivalókat, valamint a céges rendezvények és hivatalos összejövetelekhez elvárt dress code-okat. Ezen kívül az üzleti protokoll tudnivalókat is, hiszen az illem és a viselkedéskultúra elengedhetetlen része az üzleti életnek. 

 

PROGRAMOK – CÉGEKNEK

Az első dress code-kat a középkori nemesség alkalmazta. A királyi házaknál még ma is elég szigorú dress codek alapján öltözködnek. A munkahelyeken Az öltözködési szabályok elterjedése az 1950-es évekre tehető, amikor is az USA-ban az üzleti életben tevékenykedők számára írtak elő öltözködési szabályokat.

Napjainkban a legtöbb cégnek saját öltözködési szabályokat tartalmazó előírásai vannak, melyek a tevékenységtől függően lehetnek szigorúbbak (business standard), vagy megengedőbbek (smart casual). Sok cégnél a hét egy napján, általában pénteken, engedik a lazább öltözetet (business casual, casual-Friday).

Saját tapasztalatból is tudhatjuk, hogy más és más ruhában másképp viselkedünk, más szavakat mondunk. Egy ügyfélszolgálaton, bankban, biztosítónál az egyenruhában, vagy legalább is az ott előírt formaruhát viselő munkatárs összeszedett, szakmailag megbízható – hiszen a céget képviseli. Lazább viseletben kevésbé lenne formális. Így kelti a tanult, kompetens ember képét.


Cégre szabott dress code kialakítás
Ár: 299.000,- Ft +Áfa

 

Céges oktatás a dress code szabályok ismertetésére
Időtartam: 1,5 óra
Ár: 74.900,– Ft+Áfa

 

..Amennyiben a lehetőség felkeltette az érdeklődését kérjen személyre szóló ajánlatot a résztvevők függvényében.
Bejelentkezés, megrendelés: info@radvanyinagyemese.com

 

A cég vezetői az adott társaságot képviselik. Nem csak tudásban, hanem professzionális megjelenésben és kommunikációban is. Manapság nagyon nem mindegy, hogy milyen képet festünk a vállalatról, ahol dolgozunk. Az első benyomás elve alapján ugyanis másik céggel való tárgyalás esetén az első 30 másodpercben kialakul egyfajta szimpátia vagy unszimpátia, még mielőtt az adott témáról a felek elkezdenek beszélgetni. Van egy jó hírem! Az első benyomás azonban befolyásolható!
Cégvezetők, felsővezetők részére Business Look kialakítása az adott hely specialitásait figyelembe véve.

 • Üzleti megjelenés kialakulása, létjogosultsága napjainkban.
 • A megjelenés és másokra gyakorolt hatása.
 • Azt kell felvennem, amit el akarok hitetni magamról.
 • Megfelelő méret és forma.
 • Testalaktok, szabásvonalak, előnyös, előnytelen fogalma.
 • Színek harmóniája, üzleti megjelenés színei.
 • NŐ? FÉRFI? – egyéni szerep, magánéleti kategória.
 • TANULT EMBER – a hiteles szerep.
 • Kiegészítők, frizura, smink kérdése.
 • Vásárlási tanácsok.
 • Munkatársak számára e-mailben tovább küldhető összefoglaló.

 

Előadás formában
Időtartam: 1,5 óra
Ár: 74.900,-Ft +Áfa

Személyes konzultáció 1:1
Időtartam: 4 óra, mert ott az üzleti öltözet részleteit is átbeszéljük A-Z-ig, cipőtől a nyakkendőig vagy a sál-ig teljes részletességgel
Ár: 199.000,– Ft +Áfa

 

..Amennyiben a lehetőség felkeltette az érdeklődését kérjen személyre szóló ajánlatot a résztvevők függvényében. 
Bejelentkezés, megrendelés: info@radvanyinagyemese.com

 

 

A ma elfogadott viselkedéskultúra, üzleti illemtan alapjai az Európában százötven éve kialakult íratlan szabályokat követik. A legfegyelmezettebb, tehát a bank- és pénzvilágot, a konszernek legfelsőbb szintjeit képviselő üzletemberek egyértelműen ezt követik, még ha a közvéleményben az is él, hogy a sikeres, tehát amerikai (vagy amerikai, tehát sikeres?) “bizniszmen” felrakja a lábát az asztalra, és rágógumival a szájában termel ki percenként egymillió dollárt.
A Protokoll tehát a viselkedéskultúra szabályainak valamilyen üzleti szempont   szerinti alkalmazása, aminek betartásával a felek egyenlő esélyekkel indulnak. A protokoll szabályok be nem tartása óriási hátrány, hiszen egy „szociálisan alul kultúrált” partnerrel nem szívesen szerződik senki.

 • Miért az Európai Protokoll és viselkedéskultúra a mérvadó
 • Zónák és szerepeik
 • A közlés tartalma
 • Mutasd a ruhád – megmondom ki vagy
 • Megszólítás
 • Köszönés
 • Bemutatkozás és bemutatás
 • Helyes kézfogás
 • Level formai elemei
 • Telefonálás szabályai
 • Tárgyalás előkészítése
 • Kísérés, ültetés, kínálás

 

Időtartam: 2 óra
Ár: 99.000,– Ft+Áfa

..Amennyiben a lehetőség felkeltette az érdeklődését kérjen személyre szóló ajánlatot a résztvevők függvényében. 
Bejelentkezés, megrendelés: info@radvanyinagyemese.com

 

Groupama Biztosító Zrt.
Pacsek János Értékes

 

info@radvanyinagyemese.com

 

Programok   Kapcsolat  Stíluskommunikátor   Impresszum   Adatkezelési tájékoztató