A vörös talpak titka
Divatmorzsák

A vörös talpak titka

A női öltözék kulcsfontosságú része a cipő. Szerintem nincs olyan nő, akit nem ejtene rabul egy gyönyörű cipellő. Engem biztosan!
Christian Louboutin, a vörös cipőtalpak atyja! 


Christian különösen ért a nők nyelvén, tudta, hogy egy nő magabiztosnak és szexinek érzi magát, ha magasan a föld felett járhat, ezért cipőinek sarokmérete általában 12 centimétertől kezdődik.

A vörös talpak titka – Follow me!

A piros cipőtalp a Follow me (Kövess engem!) elnevezést kapta.Nemhiába, hiszen a feltűnő szín vonzza a tekintetet. Mi ez, ha nem a csábítás trükkje? Az egyik kollekcióra szánt piros talp akkora sikert aratott, hogy azóta a márka védjegye lett. Harcolnak is érte foggal-körömmel, ezért Louboutin le is védette. Nemrég az Yves Saint Laurent házzal rúgták össze a port, amikor azok hasonló talpszínnel dobták piacra a legújabb platformcipőiket. Louboutin nem is gondolkodott sokat, perelt, Laurent pedig fizethet.


Elsőként alkalmazta a rejtett platform megoldást is. Persze vannak igazán horható sarokméretű cipői is, gondolva az “átlag” fogyasztókra, akik nem is igazán átlagosak, hiszen a cipők ára elég borsos.

Louboutin magassarkút legközelebb Bécsben vagy Bukarestben szerezhetjük be, ám az ára, a kinézetével azonosan, nem mindennapi, 700 dollár (körülbelül 140 000 forint) alatt nem tudunk boltban vásárolni ilyen cipőt, sőt, egy kristályokkal díszített csoda ára akár a 6000 dollárt is meghaladhatja.


A vörös sarok ötlete:
Hosszabb időt dolgozott Christian a Chanelnél, amikor egy bemutató alkalmával érezte úgy, hogy valami hiányzik a cipőről. Mikor meglátta az asszisztense vörös körmét, a Chanel lakkot kölcsönkérve festette be először a sarkakat. Ezzel az utolsó simítással lett tökéletes, és azonnal felismerhető egy Louboutin kreáció.
Bár kisebb sarokkal is készít cipőket, valamint mostanában mutatta be férfiaknak szánt, szegecsekkel díszített lábbelijeit, a fő vonal mindig is a szupernőies, 12 centiméteres sarokkal rendelkező csoda lesz. Azért, hogy egy nő gyönyörű és szexis lehessen, olyan hosszúvá téve lábait, amilyen hosszúvá csak lehet.


Egyébként hozzáállásával is kitűnik a nagy márkák közül, soha nem ajándékoz egy hírességnek sem cipőt, és még nem kért fel senkit, hogy hordja egy eseményen cipőt, mégis mindenhol ott vannak.

Christiant egyszerűen imádják a nők ez nem vitás!

Bár cipői nem kifejezetten a kényelemről szólnak, egyszer minden nőnek meg kell éreznie azt a bizonyos “Follow me” hatást!