2018-as év színe az ultraibolya
Színek

2018-as év színe az ultraibolya

Akinek nem színe ne vegye magára…

Minden évben, így idén is a Pantone Institut kihirdeti az adott év meghatározó színét. 2018-ra az ultraibolya színt választották, nem véletlen!

2018 sok szempontból különleges évenk ígérkezik. Nem csak a spiritualitás és a számmisztika szerint, de minden azt jelzi karakteres év vár ránk. A 2017-es évet a pasztel árnyalatok uralták, de 2018-ra megérkezett az erő és az erő velünk lesz egész évben!

Trendszínként drámai, elgondolkodtató, eredeti és misztikus. Sokan félre ismerik a lilát, mert a lila egy nagyon izgalmas szín. Nincs köze alapvetően a nemi hovatartozáshoz, a hölgyek szexuális aktivitásához vagy sportegyesületek választott színéhez, sokkal inkább a harmónia, lelki béke, spiritualitás hirnöke. Leatrice Eiseman a Pantone Intézet vezetője azt nyilatkozta, hogy a szín kiválasztásához az universum segítségét kérték. Ez a sötét tónusú, jócskán kék pigmenteket tartalmazó lila ugyanis az univerzumot, a végtelen égboltot szinbolizálja. A fantáziánk szárnyalhat fel, fel, egészen fel az égbe! „ Olyan időben élünk ahol az ötletek és a fantázia elvárt.A Pantone 18-3838 ultraibolya lila egy új szintre emeli a magabiztonságunkat.„
Azt gondolom ezek nagyon biztató előjelek és ez a szín, bár sokan sokkot kaptak tőle, igen széles körben alkalmazható és kombinálható más színekkel. Nem feltétlenül lesz mindenki által kedvelt, hordott szín és nem is mindenkinek áll majd jól, hiszen ez a fajta lila a tavasz és az ősz színtípusba tartozó hölgyeknek kicsit hűvös hatást kelthet, de egy picit melegebb árnyalattal már viselhető szín válik belőle. Aki még így is viszolyog tőle, de szeretne 2018-ban is trendi maradni, az ne tegye az arcához közel, hordhatja szoknyaként, nadrágként, egyéb kiegészítőként is az ultraviolát.

A nagy divatházak, mint Gucci, Carolina Herrera, Balenciaga már meg is jelenítették tavasz/nyár kollekcióikban.

A kozmetikai trendekben is igen meghatározó lesz az ultraibolya és általában a lila szín is.

 

Akinek azonban még ezek után sem a színe, ne vegye magára! Szerencsére lesznek még színek tavasszal és ezekkel a színekkel mind jól harminizál az ultraviola.

Azt hiszem izgalmas évünk lesz!

info@radvanyinagyemese.com

 ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉS